No Nonsense Design

No Nonsense Design

Ännu en liten tillbyggnad

ProjektPosted by Gustaf 11 Jan, 2010 17:41:49

Jag har precis ritat ett bygglov för en liten tillbyggnad på Aspö utanför Karlskrona.
Ett nätt knuttimrat uthus från 1800-talet skulle inredas till gäststuga.
Projektet utvecklades dock till att bli en vinkelställd tillbyggnad där den gamla delen kan bibehållas i stort sett intakt. Miljövänligt tänkande präglad projektet med trästomme, tjock isolering och mulltoalett.

Gjirokastra - To Restore A World Heritage

ProjektPosted by Gustaf 01 Jun, 2009 11:50:20

Under läsåret 2008-2009 har jag gått utbildningen "Restaurering Utan Gränser" - kvalificerad påbyggnadsutbildning i restaurering på Arkitekturskolan vid Kungliga Konsthögskolan.


Arbetet har resulterat i en utställning som just nu visas på Galleri Mejan t.o.m söndag 7 juni, därefter visas den på Arkitekturmuseet t.o.m. 23 augusti.
Jag arbetade med att revitalisera ett övergivet kvarter genom att förlägga ett universitet där.

Space Syntax Stadslivsanalys av Gjirokastra, Albanien

ProjektPosted by Gustaf 26 May, 2009 22:36:53
Under sommaren kommer jag tillsammans med forskaren Henrik Markhede, Spacescape att undersöka staden Gjirokastra i Albanien. Målet är att hitta lösningar på stadens stora problem: motsättningen mellan den expansiva nya bebyggelsen och det förfallande historiska centret. Vi höll en föreläsning på plats i Gjirokastra den 13 maj vilket ledde till en intensiv debatt. Projektet görs som ett Konstnärligt Utvecklingsprojekt för Kungliga Konsthögskolan och skall vara färdigt i höst.

Snart färdigt

ProjektPosted by Gustaf 13 Dec, 2008 17:47:38
Blog ImageSedan oktober 2007 har jag jobbat med Kv. Paradiset på Kungsholmen i Stockholm - en kombination av köpcentrum och kontor. Husets yttre form kan nu skönjas även om invigningen dröjer till augusti 2009. Byggnaden har fått EU:s klassning Green Building tack vare dess låga energiförbrukning.

Villatillbyggnad i Nacka

ProjektPosted by Gustaf 09 Oct, 2008 14:04:25

Blog ImageJust nu håller jag på att rita en tillbyggnad till en privatvilla i Nacka i Stockholm. Bygglov är beviljat så nu ritar jag ett förfrågningsunderlag på tillbyggnaden vilken kommer att bli ca 70 kvm i två plan.

Ambitionen är att bibehålla den gamla karaktären och att återanvända så mycket som möjligt av de befintliga materialen och konstruktionerna. Den nya delen är isolerad inåt för att det yttre vägglivet skall vara det samma.